Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 10
Składniki
- 1 kg mięsa mielonego z łopatki
- 1/2 kg pieczarek lub leśnych grzybków (kurki, podgrzybki, itp.)
- 1 cebula
- 2 jajka
- bułka tarta
- odrobina oleju do pieczenia
- kostka rosołowa mięsna
- sól
- pieprz
Wyrobić masę z mięsa mielonego, 2 jajek, bułki tartej, soli i pieprzu.
Usmażyć małe okrągłe kotleciki. Przełożyć do rondelka. Grzyby oczyścić
pokroić, pokroić na dość duże kawałki i dołożyć do rondelka z
kotlecikami. Cebulę obrać, pokroić i również wrzucić do rondelka. Zalać
wodą, wrzucić kostkę bulionową i dusić około 20 minut. Jako danie
obiadowe warto zagęścić odrobiną mąki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz